fbpx

Кегел Упражнения: Топ 3 Предимства

Кегел упражненията са малко по-различни от упражненията, които си представяме в една тренировъчна програма.

Те са форма на мускулни упражнения, които целят да заздравят и укрепят мускулатурата на тазовото дъно. Създава ги д-р. Арнолд Кегел, който ги популяризира през 1940-те години. Известни са също като “пелвични мускулни упражнения” и се препоръчват за здравето на жените, но са полезни и за мъжете. Тези упражнения могат да се извършват навсякъде и по всяко време, без да изискват специални уреди или оборудване.

Как се изпълняват

Изпълнението на кегел упражнения е изключително просто. За да ги направите, трябва да се научите да стягате и отпускате контролирано мускулите на таза.

Можете да разберете кои са тези мускули и как се контролират, като се опитате да спрете потока на урината си по време на уриниране. Именно това стягане е основната част от кегел упражненията. Важно е да не забравяте да дишате по време на изпълнението им и да не напрягате други части на тялото.

За кого са подходящи

Кегел упражненията са по-популярни сред жените, но всъщност подходящи за доста хора, включително и мъже – на всяка възраст и с всякаква физическа активност.

За жените, те са особено полезни по време на бременност и след раждане, за да поддържат здравето на тазовото дъно и да подпомогнат в процеса на възстановяване. Също така, жените в по-зряла възраст могат да се възползват от кегел упражненията за предотвратяване на старческа инконтиненция.

За мъжете, кегел упражненията са полезни за подобряване на сексуалното здраве и функция, както и за контролиране на еякулацията. Независимо от пола, всеки, който търси начини да укрепи мускулатурата на таза, да подобри сексуалния живот си или да поддържа здравето на органите в таза, може да се възползва от редовната практика на кегел упражнения.

А ето и малко повече информация за техните предимства:

Топ 3 Предимства на Кегел Упражненията

  1. Заздравяват мускулатурата на тазовото дъно: Едно от основните предимства на кегел упражненията е, че те помагат за развитието на мускулната маса около тазовото дъно. Този регион от тялото играе ключова роля в подкрепата на органите в таза, включително пикочния мехур и матката при жените. Заздравената мускулатура на таза може да подобри контрола върху уринирането и да предотврати различни проблеми като старческа инконтиненция.
  2. Улесняват раждането: Кегел упражненията са изключително полезни по време на бременността и преди раждането. Те могат да подготвят мускулатурата на таза за раждането и да неблагоприятните последствия от бременността върху тялото. Практикуването на кегел упражнения може да помогне и за по-бързото възстановяване след раждането.
  3. Подобряват сексуалната функция: Кегел упражненията могат да подобрят сексуалната функция и удовлетворение както за жени, така и за мъже. Заздравената мускулатура на таза може да допринесе за по-силни оргазми и за увеличаване на сексуалното удоволствие и при двата пола. При мъжете, кегел упражненията могат да помогнат и за контролиране на еякулацията и за подобряване на ерекцията.

Заключение

Кегел упражненията предлагат набор от ползи за здравето на тялото и сексуалното удовлетворение. Практикуването им редовно може да има значителен положителен ефект върху мускулатурата на таза и качеството на живота ни и няма причина да ги пренебрегваме, тъй като са лесни за изпълнение и могат да бъдат включени без затруднения в ежедневната ни рутина.

Вашият коментар

Your Cart

No Item Found
Subtotal0.00 лв.
Shipping0.00 лв.
Tax0.00 лв.
Total0.00 лв.
0
Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.