fbpx

5 съвета как да останете във форма по време на лятната ваканция.

Лятото е чудесно време за релакс, забавления и наслаждаване на слънчевото време. Но може да бъде и предизвикателство, ако се опитвате да запазите обичайната си тренировъчна програма и да поддържате своите фитнес цели, избягвайки натрупването на излишно тегло.

Ето защо споделяме с вас няколко съвета, които ще ви помогнат да останете във форма и тонус, дори и по време на лятната ваканция.

  1. Пийте достатъчно вода. Приемът на достатъчно вода е от съществено значение за вашето здраве и благополучие, особено когато навън е горещо. Водата помага за регулиране на телесната температура, изхвърляне на токсините, предотвратяване на дехидратация и поддържане на кожата жизнена и здрава. Стремете се да пиете поне 8 чаши вода на ден и избягвайте захарните напитки, алкохола и кофеина, които могат да ви дехидратират. Или поне ги ограничете през по-голямата част от деня.
  2. Яжте свежа и лека храна. Лятото е сезонът на плодовете, зеленчуците и салатите, така че се възползвайте от местните продукти и се насладете на разнообразието от цветове, аромати и хранителни вещества, които предлагат. Избягвайте тежките, мазните и преработени храни, които могат да ви направят лениви и да предизвикат подуване. Заложете на повече чисто месо, пълнозърнести продукти и източници на здравословни мазнини, като ядки, маслини, авокадо и риба. Те хем ще задоволят апетита, хем ще ви заредят с енергия за разнообразните курортни забавления по време на почивката.
  3. Спортувайте навън. Има много начини да сте активни и да се забавлявате през лятото, като плуване, колоездене, пешеходен туризъм, каяк, сърфинг и др. Без значение дали почивате на планина или море – нямате извинение да не останете активни, тъй като изборът на забавни спортни занимания наистина е
    А можете да се присъедините към йога клас или фитнес група с персонален фитнес инструктор, с каквито разполагат много от курортните хотели у нас. Физическата активност, било то в зала или навън, допълнително ще подобри настроението ви, ще ви помогне да изгорите повечкото приети калории покрай почивните угощения, както и да подобрите сърдечно-съдовото си здраве като яло. Просто не забравяйте да носите слънцезащитен крем, очила за слънце, вода и шапка, за да се предпазите от дехидратация, докато спортувате в лятната жега.
  4. Наспивайте се добре. Пълноценният сън е важен за вашето физическо и психическо здраве, както и за контролът на теглото. Недостигът на сън може да повлияе на хормоналния баланс и оттам да доведе до редица други проблеми и пречки за поддържането на здраве, тонус и форма – като влошен апетит, забавен метаболизъм и минорно настроение. Не само, че ще окажат влияние на здравето, но тези фактори определено могат да развалят и почивката ви, ако пренебрегнете съня по време на нея. Да, нощните забавления също са изкушаващи, но е важно да намерите баланс между тях и времето си за почивка и възстановяване.
  5. Поглезете се без угризения. Лятото не е време да се лишавате от нещата, които обичате, а да им се наслаждавате с мярка. Дори и да пазите фигурата си, не е проблем от време на време да се поглезите със сладолед, пица или коктейл по ваш вкус, стига да ги балансирате със здравословни избори и контрол на порциите си през останалото време от деня. Не се самообвинявайте, ако сгрешите или се поглезите малко повече от обикновено, просто се върнете към обичайния си график след края на почивката и всичко бързо ще си дойде на мястото!

Следвайки тези кратки съвети, можете да останете във форма и тонус дори и по време на лятната си ваканция, без да жертвате забавлението и удоволствията от нея.

Вашият коментар

Your Cart

No Item Found
Subtotal0.00 лв.
Shipping0.00 лв.
Tax0.00 лв.
Total0.00 лв.
0
Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.